Oglaševanje

Kumarična solata: preliv, pripravljen v 5 minutah, bo naredil veliko razliko

author
N1
05. jul 2025. 04:44
kumarična solata
Foto: PROFIMEDIA

Poskusite to kumarično solato in se prepričajte, kako nekaj preprostih sestavin lahko ustvari pravo kulinarično čarovnijo.

Oglaševanje

Kumarična solata je ena tistih prilog, ki s svojo lahkotnostjo in svežino popestri vsako jed z mesom.

Glavni junaki te preproste in osvežilne solate so tanko narezane kumare, nežno narezana rumena čebula ter ščepec dišečega kopra. A prava skrivnost te solate se skriva v marinadi, ki ji daje popoln okus in ki jo lahko pripravite v nekaj minutah.

Oglaševanje

Marinada – srce okusa

Marinada je zelo preprosta, a izjemno učinkovita mešanica jabolčnega kisa, sladkorja in vode, ki jo zavrete in nato prelijete čez zelenjavo. Ta tekočina počasi prepoji kumare in čebulo, medtem ko solata počiva v hladilniku. Rezultat je osvežujoča, rahlo kisla solata z nežno sladkobo. S časom mariniranja okusi postajajo vedno bolj izraziti, kar naredi to prilogo še bolj posebno.

Če želite, da bo solata videti še bolj privlačno, lupino kumar olupite samo do polovice dolžine, priporoča portal Punkufer.hr. Tako boste dobili čudovito dvobarvno igrivost – svetlo in temno zeleno, ki bo vaše krožnike naredila še mamljivejše.

Oglaševanje

Sestavine

  • 4 kumare, tanko narezane
  • 1 rumena čebula, tanko narezana
  • 240 ml jabolčnega kisa
  • 150 g belega sladkorja
  • 120 ml vode
  • 1 žlica posušenega ali svežega kopra oziroma po okusu

Priprava

V veliko skledo položite tanko narezane kumare in čebulo.

Oglaševanje

V manjši kozici zmešajte jabolčni kis, sladkor in vodo. Mešanico segrevajte na srednji temperaturi, dokler ne zavre, da se sladkor popolnoma raztopi.

Marinado prelijte čez kumare in čebulo. Nato dodajte koper in vse skupaj nežno premešajte.

Skledo pokrijte in solato pustite marinirati v hladilniku vsaj eno uro, da se okusi povežejo. Za najboljši okus jo pripravite nekaj ur ali celo dan prej.

Oglaševanje

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih